Svend Christensen med TEXT i Falkoner Teatret 30-3-83 (Opvarmning for SIMPLE MINDS)

Svend Christensen med TEXT i Falkoner Teatret 30-3-83 (Opvarmning for SIMPLE MINDS)

Min Amar´Rock Historie

Jeg er født i 1959 i København, og voksede op i røsågade/brigadegården i Sundby på amager. I min barn- og ungdom spillede jeg fodbold i B-1908 og med alle drengene nede på legepladsen i brigadegården. Når vi unge raske drenge fra brigadegården var færdige med at lave jordhuler, lege Belfegore i kælderen, lege slavehandel og gå i gårdkrig, så skulle vi i biffen. Så gik turen til Merry, Amager bio, eller til Aladdin bio hvor der var fire-forestilling om søndagen med dobbelt forestilling. Så blev der ellers fægtet og leget Zoro og Batman hele vejen hjem til gården igen. I det hele taget har det at lege altid betydet meget og fyldt meget i mit liv. Jeg håber aldrig, at jeg mister lysten til at lege. I 1971 åbnede Christiania på Christianshavn, og min interesse for fodbold svandt til fordel for musik, teater, kunst og film. Jeg har altid elsket at tegne og male, og tjente da også til mine første smøger (5 EIFFEL og 5 YORK) i skole frikvarteret på Sundbyvester skole, for at tegne Jimi Hendrix og Che Guevara på ryggen af de stores militær - og afghaner jakker med en tusch maker. 

I 1972 var vi en lille flok drenge fra Brigadegården i sundby på amager (Svend Christensen,Kurt Ljungberg,Lars Hammergren), der ville spille rockmusik som vores store idoler (Deep purple, Black sabbath, Doors m.m.), så vi begyndte at tjene penge før og efter skoletid som cykel- og avisbude. Vi fik efterhånden samlet instrumenter og gear sammen til et rigtigt lille beatband, som vi bar op på loftet på femte sal i et vaskerum. Her opstod vores første øverum (Kvisten) med filt og æggebakker på væggene. Meget af vores gear var hjemmelavet. Vi byggede selv nogle kabinetter med højtalere, og Henrik Mortensen som var lidt af en elektronik nørd byggede os 2 forstærkere. I 1972 hed vi SHOOTING STAR, i 1973 hed vi BLIZZARD, i 1974 hed vi MEDUSAH, for endeligt i 1975 at kalde vores band for CYRK. Hvordan kunne vi dog finde på det skøre navn til et rockband ? Jov, vi havde lånt nogle flotte farvestrålende plakater på biblioteket, som vi satte op på væggene i øvelokalet. På mange af dem stod der CYRK, og vi forstod ikke hvad det betød, men vi syntes at det lød fedt, og motiverne var super flotte, med artister, klovne og optrædende dyr. Det var først mange år efter, at vi fant ud af, at CYRK betyder cirkus på Polsk. FEDT navn.

Vi blev dog hurtigt nødsaget til at kigge efter et nyt øvelokale, da beboerne havde klaget over larmen. Det var ikke nemt at finde et nyt sted at øve, men nogle af vores venner tilbød os at øve for en enkel dag i deres hjem. Jeg husker at vi øvede på Tønnesvej 43 i april og på Pallevej 3 i maj 1975, og vi øvede også ude på Tårnby kollegiet på Følfodvej hvor Ivan Christensen boede. Det var et kæmpe besvær hver gang med at pakke alle vores instrumenter og gear sammen og med transporten frem og tilbage til vores kælderlager i Brigadegården. Vi fandt et kælderlokale på Nordre Frihavnsgade (Ottos´s Party Room) som vi lejede, men efter en kort periode blev vi også opsagt her pga støjklager fra beboerne. Endeligt i slutningen af 1975 fik vi tilbudt at dele øvelokale med nogle unge musikere (Michael, Peter og Finn) i deres kælderrum i en ejendom på Christiansborggade. Vi havde vores første rigtige koncert til en skolefest på Sundbyvester skole d.19-2-76 sammen med gruppen Broken Heart, og vi blev betalt 500,- kr. i honorar. CYRK (1975-76) - Svend Christensen på bas og sang, Ivan Christensen på guitar, Lars Hammargren på guitar og Kurt Ljungberg på trommer.

I 1976 forlod Kurt Ljungberg og Lars Hammargren CYRK for at danne et nyt band ved navn DIM-JAM sammen med Lars Blicher, Kim Søegren og Jan Illum. Ind i CYRK kom Jan Klose på trommer og Jan Løfqvist på guitar, men CYRK med denne besætning holdt dog kun året ud i 1976. CYRK havde i 1976 fået nyt kæmpe stort øvelokale på 2. sal i et stort pakhus (tidligere Grubert´s Lampefabrik), som lå på hjørnet af Frankrigsgade og Wittenberggade på amager.

Her var CYRK vært for 3 fede Rock Fester d.11-9, d.6-11 og d.4-12 1976 med flere hundrede glade gæster, og udover CYRK på programmet spillede flere andre lokale bands op til fest og dans. Her kan nævnes - DIM-JAM (Lars Blicher på guitar, Lars Hammargren på guitar, Kurt Ljungberg på trommer, Kim Søegren på keyboard og Jan Illum på bas)BROKEN HEART (Kim "Arnold" Henriksen på guitar, Michael på guitar, Ole på bas og Klaus på trommer) MOONSHINE BAND (Jan Ludwig på trommer m. flere) og en stor sort amerikaner J.C. & pigeband med søsterne Lise og Dorthe Cabble på guitar og bas og Sanne Unruh på trommer (senere Clinic Q/Miss B. Haven), og pigerne havde faktisk øvelokale på etagen i huset over os. Gerner Bresson havde også et øvelokale i huset. Pigerne rejste senere på en længere rejse med J.C. til USA, for at prøve lykken derovre. Det blev vist ikke helt det, de havde drømt om. Men da de kom hjem igen, lavede de pige gruppen CLINIC Q, og indspillede deres debut album AYE på CBS Records med Per Gerike som producer i 1982.

CYRK med Jan Klose på trommer og Jan Løfqvist på guitar. Spilleliste og datoer -Børnepension Frederikskolm i sydhavnen (udendørs) d.28-8 + 29-8-76. Sydhavnens Medbogerhus (med J.C.) d.20-11-76. Loppen (Christiania) d.9-12-76.

CYRK i DEN GRÅ HAL juleaften 1976 .... anekdote. 

CYRK med Lars Hammargren på guitar og Kurt Ljungberg på trommer spillede juleaften i Den Grå Hal (Christiania) d.24-12-76 til en gratis fællesspisnings julefest. Jeg husker at vi under lydprøven sent om eftermiddagen, fik besøg af Vagn Simonsen fra DR, der spurgte os om vi kunne spille Glade Jul. Det skulle vises senere om aften i tv-avisen. Vi var total rædselsslagne ... vi spillede kun rå rock og ikke julesalmer. Men så kom der pludselig en fuld vagabond med en sav og bue op på scenen, og sagde at han kunne da godt spille Glade Jul. Vi takkede da også ja, og så jammede vi os ellers igennem Glade Jul sammen med vagabonden til noget, der vel kun kan beskrives som Punk. Efter lydprøven tog CYRK hjem hver især til deres forældre for at spise julemad og for at se tv-avisen, og Ivan og jeg var taget hjem til mor. Hun var helt oppe at køre, da hun så sine sønner i tv-avisen, og begyndte at synge med på Glade Jul. CYRK´s medlemmer tog derefter en taxa eller cyklede tilbage til en proppet hal med flere hundrede mætte glade festgæster. Det blev en jul jeg aldrig glemmer ...

CYRK, nu uden Lars Hammargren men med Per Gerike (MULERNE) på guitar spillede til en gadefest i Kastruplundsgade d.7-10-77 og på Loppen (Christiania) d.17-11-77 med Kim Søegren (DIM-JAM) på keyboard. Denne koncert blev live-optaget, og 2 af sangene kan høres på YouTube. Hør "Rock Dreams" fra koncerten på Linket herunder ...

Efter at DIM-JAM gik i opløsning, kom Kim Søegren med i gruppen HANDLING GIR FORVANDLING. De indspillede albumet med titlen HGF -Natkaravanen i Hookfarm Studio 1981.

Tingvej øvelokalet på amar´ .... anekdote.

Jeg husker at vi rødder fra Cyrk og et par venner, skulle hjem fra en fed koncert i Daddy´s Dance Hall med Janne Schaffer d.5.April 1977. Det var skide koldt, og vi havde ikke råd til en taxa, så vi gik hele vejen hjem til vores øvelokale på Tingvej. På vejen hjem samlede vi alt op, der kunne bruges som brænde i brændeovnen. Vi kom hjem til øveren, som lå på første sal inde i en baggård på hjørnet mellem Tingvej og Sundholmsvej. Vi fik tændt godt op i ovnen og var så småt igang med at spille musik, da Ivan råber til Claus ... skal vi ikke have noget at drikke ? Alt var lukket i hele byen, og der var ingen mulighed for at købe øl nogen steder. Men der lå en kiosk lige rundt om hjørnet, hvor vi øvede. Jov ... råber Claus, og så gik Ivan og Claus ud af øvelokalet, for at komme tilbage lidt efter med 2 kasser Faxe Fad 6 packs. Vi andre var lykkelige og måløse på samme tid, indtil vi fik set på Ivan, som blødte voldsomt fra hans pande. Det viste sig at Ivan og Claus havde smadret ruden i kiosken, og Ivan havde stukket hoved ind for at tage de 2 kasser øl. Men i det øjeblik falder der et stort skarpt glasskår ned i hoved på ham, og skærer en stor luns af hans pande. Vi var alle i oprør, men Ivan tog det i stiv arm. Han smed sin T-shirt, og viklede den rundt om hans ansigt som en turban. Han stod der i bar mave og råbte skål ... skal vi ikke spille ? Så blev der ellers skålet og spillet rock´n roll ... lige indtil at der blev banket på døren. Der stod to betjente ude foran vores dør, og ingen af os havde lyst til at lukke dem ind. Men Ivan lukkede dem ind i bar mave med turban på. Politiet kiggede noget overbærende på os, og så bad de os om at skrue ned for musikken, da der havde været nogle klager over høj musik. Ikke et ord om kiosken ??? Vi var total lettede og meget tørstige ... skål.

CYRK

CYRK: (1976-80) Grundstammen i CYRK har altid været brødrene Svend Christensen og Ivan Christensen på bas og guitar med Kurt Ljungberg på trommer. De er blevet suppleret af en lang række dygtige guitarister og gæste musikere fra det brede amagerkanske musikermiljø. Her er et udpluk af solister: Mick Rasmussen Vermehren, Martin Valentin Frederiksen, Kim "Arnold" Henriksen, Lars Hammargren, Per Gerike, Kim Søegren, Jan Klose, Jan Løfqvist, Jan Ludwig med flere.

CYRK - LIVE IN CLUB GEMINI 1979 er indspillet på CD. CYRK´s to guitarister Ivan Christensen og Mick Rasmussen Vermehren fyrer den i den grad af på deres spader med heavy rifs og soloer, underlagt af en solid rytmisk bund af bas og trommer (Svend Christensen og Kurt Ljungberg) som bare pumper deruda med svedig rockfunk rytmer. Dette er livemusik når det er ærligt, råt og intenst. CYRK - skal på det nye Danmarks Rockmuseum i Roskilde med live cd og fotos. Hør dem på Itunes, Spotify og alle andre stores. Hør "Wake Up" fra koncerten på Linket herunder ...

Club Gemini, Farvergade 10 i København, der eksisterede fra 1978 til 1980. (Kilde: Nettet)

Stedet havde kun plads til 150 gæster og havde som oftest fuldt hus. Club Gemini var spillestedet, hvor de små og ukendte bands fik mulighed for at optræde. De medbragte selv udstyr, instrumenter og sågar dørmænd, der skulle opkræve gæsterne den entré, bandet fandt passende for deres optræden. Ejeren var Ann Grethe Zimsen og åbnede op september 1978.

Også nogle af tidens nye punkgrupper såsom Sods, Brats og Kliché spillede på Gemini. Ejeren husker i den forbindelse, at det godt kunne gå endog meget heftigt til, når punkpublikummet mødte op. De smuglede deres egne drikkevarer med ind og overskrev spillestedets vægge og facader med miljøet rebelske slogans. Når et punkband blev booket til at spille i klubben, hændte det også ofte, at der udover bandet dukkede to eller måske tre andre bands op fra punkmiljøet den pågældende aften for at spille!

Store navne som Kim Larsen, Peter Thorup og Gnags fandt dog også vej til spillestedet. Populariteten førte til at DR livetransmitterede fra flere koncerter, og Roskilde Festivalen holdt pressemøde der. Club Gemini levede især på deres natbevilling der gjorde det muligt at holde åbent helt til kl. 2 og, efter en kort pause på tre timer, at starte op igen i kl. 5. I 1980 gjorde for mange klager fra naboerne dog en ende på spillestedets natbevilling. De skulle nu lukke for udskænkning ved midnat, og dét medførte et så markant fald i antallet af gæster, at Club Gemini til sidst måtte dreje nøglen om.

Club Gemini - Anekdote

Club Gemini blev hurtigt mit stamværtshus og andet hjem. Jeg kom der ofte, også når jeg ikke selv spillede der. Jeg fik sgu endda på klods, når jeg var på røven. Når jeg fik udbetalt min ugenlige arbejdsløs-støtte fra S.I.D. i Hestemøllestræde om onsdagen, så gik turen hen til Club Gemini og betale min gæld. Bare for at starte en ny.
Der var vilde fester også efter lukketid. Husker en aften hvor en masse rødder og musikere fra amager, sad ude i køkkenet efter lukketid, og delte ud af diverse stoffer. Vi gik i samlet trop over til restaurant Prins Henrik. Den lå lige over på den anden side af gaden, og den havde nat bevilling. Vi var omkring 12-14 fulde mennesker, og vi bestilte alle wienerschnitzel. Stemningen var høj og øllerne flød lystigt ned. Så kom maden ind til os, og efter få minutter begyndte nogle at smide pomfritter efter hinanden. Det endte i total kaste krig, hvor schnitzeler, pomfritter og sovs blev kastet lystligt rundt i lokalet. Jeg var sulten, og prøvede at beskytte min tallerken. Men det var håbløst, min tallerken blev hugget, og fløj igennem lokalet. Vi flygtede alle ud af restauranten, og løb mod rådhuspladsen. Der fik vi fat i et par taxa´er, der kørte os tilbage til amager. Jeg endte i en taxa sammen med Rune "Silkehår" Høyer, og vi kørte ind til hans øvelokale på øresundsvej. Øvelokalet lå i baggården til Sweet Silence. Vi jammede vidre hele natten, og gud hjælpe mig, så spillede jeg også trommer. Rune havde et heavy rock band der hed TALISMAN. Jeg var efterfølgende på besøg hos Rune et par gange som hans nye sanger i TALISMAN. Men det var ikke lige mig eller min stil.

Rune "Silkehår" Høyer elskede fest og farver, og delte gavmildt ud af hans livs glæde.
Han var en mester til at arrangere skøre events og happenings.
Jeg kan huske en aften i 1983, da jeg spillede i TEXT. Jeg sad på vores stamværtshus
Cafe Josephine i Frankrigsgade, og stemningen var som den plejede at være. Hyggelig ...
Pludseligt kører en tourist bus ind foran indgangen til Cafe Josephine med blinkende
lys og høj musik. Alle i cafeen kiggede måbende og undrende ud på bussen. Hvad i helvede
sker der? Døren i bussen springer op, og ud hopper Rune med en flaske champagne i hånden.
Han kom glad ind i cafeen, og råbte vildt og højt.
"I er alle inviteret til fri bar og fest i bussen". Vi var flere der var skeptiske, og ville høre om hvor vi skulle hen. "vi kører rundt, og samler venner op på amager. Vi vender tilbage her om en time" svarede Rune. Bussen var faktist halv fuld af mennesker, der var blevet hentet på diverse cafeer og barer. Jeg og nogle andre tog chancen, og hoppede ind i bussen. Der var godt nok fest og gang i den. Jeg takkede nej tak året efter, da bussen dyttede udenfor min hoveddør. 

Ivan øver med Mick i baglokalet .... anekdote.

Jeg husker at Ivan gik til guitar undervisning hos Mick Rasmussen Vermehren, og det var på den måde at vi lærte Mick at kende. Mick havde (fra 1979 til 2019) en musikforretning på amagerbrogade, og fik inden for få uger flere indbrud med stenkast på facaderuden. Vi ville støtte ham og bevare amagers eneste musikbutik. Så vi foreslog at holde en støttekoncert i Club Gemini for ham, så han kunne købe et gitterstativ til hans facaderude. Så Cyrk gik til AmagerBladet og fortalte vores lille historie, og de var med på ide`en og ligeså var Mick. Men vi havde lige en lille anmodning til Mick ... du skal spille med i Club Gemini, ellers .... han sagde sgu ja. Så øvede Ivan og Mick i flere timer inde i baglokalet nogle dage hos Musik Mick. SÅDAN, vi var klar til at spille støttekoncerten.

Lidt om "MUSIK MICK"

Mick Rasmussen Vermehren overtog i 1979 som 27 årig den eneste instrument butik på amager. Den lå på amagerbrogade 7, og hed dengang "MUSIK-FORUM". På et senere tidspunkt flyttede Mick´s butik over på den anden side af amagerbrogade til nummer 6, hvor den ligger idag. Jeg og bassisten Alex (PoP) Winther Hinge (BUNNY FUNKHAUSER) var ofte på skift stand-inn bag disken i butikken, når Mick skulle ud på diverse musik jobs eller i studiet for at indspille. Alex havde meget større viden om salg end mig, da han var sælger i FONA på amagerbrogade. Men det var en herlig tid, hvor jeg kom i kontakt med mange musikere fra amager. Mine brødre og jeg støttede da også Mick, ved at købe vores instrumenter og gir hos ham. I små 40 år har Mick stået bag disken, og betjent os alle med hans viden om instrumenter, strenge og gir. Jeg har efterfølgende tit besøgt Mick i baglokalet. Ikke for at købe vildt ind, men for at drikke et par øl og dele vores minder og røverhistorier sammen. Mick valgte i marts 2019 at stoppe i butikken, og overlod ansvaret til Rasmus Radoor at drive bixen vidre. SÅDAN ... Amar´Rocks ...

CYRK

Så CYRK genopstår igen i slutningen af 1979, nu som en trio med Ivan Christensen, Svend Christensen og Kurt Ljungberg og med forskellige gæste solister på diverse gigs. Spilleliste og datoer - Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.24-7-79 (med Arnold på guitar). Operaen (Christiania) d.3-8 og d.10-8-79 (med Arnold på guitar). Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.24-8-79 (med Arnold på guitar).Woodstock (Christiania) d.25-8-79 (med Arnold på guitar). Trekanten (Christiania) (Trio) d.15-9-79. Club Gemini (Favergade) d.19-9-79 (med Mick Rasmussen Vermehren på guitar). Helgolandsgade gadefest d.21-9-79 (Henrik ? på guitar). Club Gemini (Favergade) d.26-9,+d.31-10,+d.1-12,+d.2-12 (morgen koncert) (med Mick Rasmussen Vermehren på guitar). Christianshavns Beboerhus d.9-11-79 (Henrik ? på guitar). Øresundskollegiet for 5´øren d.9-4-80 (med Mick Rasmussen Vermehren på guitar). Musik Cafén (Huset i Magstræde) d.10-5-80 (Martin Valentin Frederiksen på guitar). Club Gemini (Favergade) d. 21-5, + 27-6-80 (Martin Valentin Frederiksen på guitar). CYRK´s aller sidste koncert blev spillet på 5´øren på amager d. 28-6 1980. (Øresundskollegiet pga af regn med Martin Valentin Frederiksen som gæste solist på guitar).

CON-FUSION ORCHESTRA

Grunden til at CYRK stoppede midlertidigt i 1978, var at der nu var opstået et nyt og fælles øvelokale med DIM-JAM i en barak ved pakhusene i Njalsgade på Bryggen. Vil lige nævne at i kælderen under os, øvede bandet JET ZET med guitaristen Kåre Bøg som senere kom med i TEXT. Men her opstod nye og friske musikalske inspirationer og bånd på tværs af bands og solister. Et helt nyt band var opstået, nemlig CON-FUSION ORCHESTRA, med Kim "Arnold" Henriksen på guitar (Broken Heart), Svend Christensen på bas (Cyrk), Lars Hammargren på guitar (Dim-Jam/Cyrk),Kurt Ljungberg på trommer (Dim-Jam/Cyrk) og Svend Pedersen på saxofon (Fairytale). CON-FUSION ORCHESTRA spillede fusions Rock/Jazz og indspillede demo tape optaget i "Klub 47" d. 29-1 1979 med Lanni Moe og Finn Lyngemark bag mixeren. Album kan købes på Itunes, Spotify. Hør "No Heavy Coffee´" fra Klub 47 på Linket herunder ...

De holdt sammen indtil starten af 1979, hvor Arnold, Lars og Kurt dannede et nyt band med navnet THE MARATHONS sammen med to medlemmer fra bandet DOPE, nemlig Jan Gabe og Kim Herman. De spillede både cover og egne sange, som Gregorius Fanefjord skrev tekster til. (Gregorius købte forøvrigt min røde båndløse Fender Mustang bas med fartstriber af mig). Kim Herman dannede i 1982 band med Lone Kellermann og Arnold på guitar, Lars på bas samt Jeff King på trommer. De indspillede singlen HEJ SKAT i marts 1982 på CBS Records optaget i Sweet Silence studiet på Strandlodsvej på amager. De spillede på 5´øren d.28-5-83.

Jan Gabe lavede sit eget band GABES GADEDRENGE i 1983. Kim Herman lavede sit KIM HERMAN BAND med Lars Hammargren på bas, Troels Jensen (Delta Blues Band) på guitar og Jens Breum på trommer. Englænderen Jeff King (trommeslager i div. bands) havde sit eget JEFF KING BAND i UK før han flyttede til danmark. Jeff havde også et band på amager omkring 79-80 med Gerner Bresson på keyboard  og Henrik Tvede på guitar. Han kom med i Brian Connolly´s New Sweet i 96-97, og skæbnen ville at både Brian og Jeff skulle dø kort efter. Personligt mødte jeg Jeff King på amager på et værtshus da jeg spillede i SKIN & BEN. Jeff inviterede mig med hjem i hans kærestes hjem på Prags Boulevard, hvor vi lyttede til SKIN & BEN på en kassettebåndoptager. Vi havde nogle skønne timer sammen, og jeg glemmer aldrig at hans kæreste syntes, at jeg sang og lød lidt som Stig Kreutzfeldt. Jeg grinede af det, men i det stille var jeg sgu lidt stolt over det.

CON-FUSION ORCHESTRA, Spilleliste og datoer - Musik Cafén (Huset i Magstræde) d.9-4-78. Klub 47 d.19-5-78. KB´s klubhus Korsør d.20-5-78. Trekanten (Christiania) d.26-5-78. Skt. Knudsvej d.11-8-78. 5´Øren d. 13-8-78. Saltlageret d.13-10-78. Den Grå Hal (Christiania) d.14-10-78. Projekt Hus i Birkerød d.3-11-78. Trekanten (Christiania) d.10-11-78. Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.8-12-78. Emdrupborg d.15-12-78. Trekanten (Christiania) d20-1-79. Klub 47 d.2-2-79. Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.9-2-79. Fritidshuset Hillerød d.10-2-79.

Jeg havde en kort periode i slutningen af 1980, hvor jeg var med i to fejlslagne projekter. 

DR. HACKENBUSH (Sept.-Dec. 1980) med mig på bas og sang og Mick Rasmussen Vermehren på guitar (Rocazino), Kåre Bøg på guitar (Jet Zet) og Marian Lichtman på trommer (Masala Dosa). Det så ellers så lovende ud på papiret, men desværre blev det ikke til det vi havde drømt om. Jeg husker 2 sjove episoder fra den tid. Den ene var, da vi en aften øvede på en ny sang som jeg skulle synge. Jeg havde lidt svært med at få fylde i stemmen, med mindre at det skulle skriges og blive skingrende. Marian som sad svedig og i bar overkrop bag trommerne, rejste sig pludseligt op. Du skal synge med maven, og så tog han min ene hånd, og klaskede den ned på hans behårede svedige maveskind. Svedperlerne sprang ud over trommerne og mig og til alle sider. Alt imens han demostrede hvordan jeg skulle gøre. Han tog en dyb indånding, der fyldte hans mave, så den svulmede op som en ballon. Så trykkede han ellers min hånd, hårdt men langsomt ind imod hans våde maveskind, alt imens han skrålede et YAHHHHH som fyldte hele øvelokalet. Så satte Marian sig igen ned bag trommerne, og kiggede anerkendene med hans våde brune øjne på Mick og Kåre. Der gik få sekunder før vi alle skreg af grin over dette absurte optrin. Jeg fik travlt med at finde en klud til at tørre Marian´s sved af min hånd. Men Marian havde ret. At synge med maven er at fortrække, men jeg har aldrig lært det endnu. Jeg synger stadig med min hals. Den anden sjove episode jeg husker fra den tid, er da vi efter endt øveaften skulle ind på NIMB ved tivoli og høre Marian´s danse band. Marian levede af at spille musik, og havde mange jobs med andre bands. Så Mick, Kåre og jeg fandt en god bordplads, ikke så langt fra danse gulvet eller scenen. Mick og Kåre sad på samme bænk og jeg overfor dem. NIMB var dengang lidt som DAMHUS KROEN, et sted hvor man kunne danse og finde nye partnere. Vi havde fået øjekontakt med Marian, og hans øjne strålede i spotlysene. Efter et par sange kom der pludselig en velklædt mand hen til Mick ved vores bord. Han bukkede høfligt overfor Mick, og spurgte venligt om tilladelse til at danse med mig. Mick svarede promte, at det måtte han selv spørge mig om. Manden der kun havde set mig bagfra med mit lange lys blonde hår, fik sig et chok da han vendte sig om imod mig. Der sad jeg med et lille overskæg og en smøg i kæften. Manden undskyldte og skynde sig væk igen. Vi var total grædefærdige af grin, og da Marian så på os igen, fik den endnu mere knald på trommerne.

Trubadurzy

En dag efter øveaften blev vi alle i DR. HACKENBUSH invteret til at besøge Marian og hans kones hjem. De boede på amagerbrogade i ejendommen over amager bio på øverste sal. Jeg kendte ikke så meget til Marian, andet end at jeg syntes han var en munter, glad og fantastisk trommeslager og sanger. Han kom fra Polen og havde slået sig ned i Danmark. Men jeg fik et mindre chok da vi trådte ind i deres entre. Wow ... det var flot. Jeg havde svært ved at se og forligne mig med, at det var den trommeslagers hjem, som jeg lige havde øvet med. Hold da kæft et hjem ... læder, marmor,guldrammer og smukt ... nærmest for smukt. Marian bad os om at sætte os i hans dyre møbler, og så vartede han os op med diverse drikke. Jeg kan huske at på et tidpungt hvor Marian var værk, da spurgte jeg forvirret Mick om, hvem er Marian ? Svaret kom ikke fra Mick men fra Marian, der kom tilbage med kæmpe stak LP plader. Han plantede dem på bordet, og fortalte os, at han var med på alle LPérne. Det var et polsk orkester der hed Trubadurzy (Trubaduerne) som i deres samtid var at måles med BEATLES. Marian fortalte eventyrligt om hans liv under den kolde krig i Polen, og om orkestrets fantastiske rejser og optrædende i øst europa. De var på turne i alle landene i øst under det kommunistiske samfund. Marian fortalte en sjov historie om, at de havde spillet om vinteren i et Albansk forsamlingshus højt oppe i bjergene. Det var minus grader udenfor, og de blev forfulgt af 2 agenter fra KGB, som sad i deres bil i den bidede kulde. Vi fik ondt af dem, og fik kro mutter til at gå ud med lidt varm suppe til dem. Marian har det godt idag ... og har godt gang i butikken ... musikken. Læs meget mere i Linket herunder ...

WILD HONEY (Nov.-Dec. 1980) med mig på bas og Franz Beckerlee på guitar og sang (Gasolin), og brødrene Ole "Fonzie" Schandorf og Søren "Speedy" Schandorf på guitar og trommer. Jeg husker at vi øvede hver dag i en periode fra d. 1-11-80 til d.14-12-80 i Gasolins studie Pink Alice på Christianshavn. Husker også at Franz havde fødselsdag, og inviterede os alle i biografen og se Stjernekrigen 2. Derefter skulle vi i Tivoli og se fyrværkeri. Franz havde årskort og gik først ind, så skulle han stikke kortet ud til os andre, en efter en. Jeg fik kolde fødder da det blev min tur, da jeg syntes at tivoli-vagten, måtte være mistænksom over alle de Franz Beckerlee´er der kom ind på hans vagt. Jeg så derfor fyrværkeriet ude foran tivoli porten, og da de andre kom ud igen, gik vi hjem til Franz i Torvegade og fik et par øller. Husker også at vi øvede den dag, nyheden om at John Lennon var blevet skudt (8-12-80). Vi holdt 2 minutters stilhed for at mindes ham, og vi var alle meget berørte. Vi fik lidt gravøl den aften. Men Franz ville spille noget alla Hendrix, og jeg var alt for funky til det og var nok fejl booket til det band. Men sjovt, stort og meget ærefuldt for mig, at jeg fik mulighed for at møde og spille sammen min ungdoms guitar-guru Franz beckerlee fra Gasolin. De fik Jesper Sørensen med på bas og fik i 1981 udgivet LP´en WILD HONEY. Jeg kom dog efterfølgende til at indspille en del i studiet Pink Alice med Franzs halv lillebror Per Gerike bag mixerpulten. Dels med SKIN & BEN som indspillede 2 demo-bånd, og dels med mit eget solo project sammen med Kurt Ljungberg på trommer og Mick Rasmussen Vermehren på guitar. Hør "Party" på Linket herunder ...

FLYING HOTDOG UNDERGROUND  .... anekdote.

Min bror Ivan og jeg dannede derefter et lille trio-hygge-band - FLYING HOTDOG UNDERGROUND med Jan Ludwig på trommer (Moonshine Band), og vi havde nu et nyt snusket lummert øvelokale i Geislersgade/Holmbladsgade inde i gården på 1.ste sal over pølsevogns garagerne. Jeg kan huske, at når vi skulle øve så kom Jan Ludwig (som var venstre håndet smed, og som kunne slå en prober næve) altid med 2 kasser øl ... een til ham selv og een til deling til mig og Ivan ... og gude nåde trøste ham der tog en af Jan´s øl. Når vi så var færdige med at øve ... og kasserne var tomme ... så gik turen ind på christianshavn på Sofiekælderen og Eiffelbar og Fingerbøllet ... for lige at slukke tørsten ... og hvis vi var mere tørstige ... så gik turen på Charley Brown og Loppen ... og det var på en onsdag .... tror helved at jeg er blevet hjernedød. Spilleliste: Bo Ottosen´s Nytårs fest d.30-12-80. Stengade 30 d.9-1-81 + d.14-2-81. Karnevalsfest Bo Ottosen d.28-3-81. 

Det var også her at CON-FUSION ORCHESTRA måtte flytte til, da de blev opsagt fra baraken i Njalsgade på bryggen. Ind flyttede også vores lillebror Stig Christensen og hans nye band SKIN & BEN, jamen, så var alle tre brødre samlet under samme tag i Geislersgade/Holmbladsgade.

SKIN & BEN

Jeg kom med i SKIN & BEN i 1981, og besætningen var nu - Stig Christensen på guitar, Svend Christensen på bas, Claus Heil på guitar, Stig Andersen på trommer og Catharine Lone Jansen på percussion og sang, samt lydmand Per Gerike. SKIN & BEN skrev selv deres sange, 100% selvkomponeret musik, lige som alle de andre bands jeg har spillet i gjorde. Spilleliste og datoer - Karnevalsfest Bo Ottosen d.28-3-81. Stengade 30 d.2-5-81. Woodstock (Christiania) d.30-5-81. Brigadegården (Skt.Hans Fest) d.27-6-81. 5´Øren (formiddag) d.4-7-81. Stengade 30 (aften) d.4-7 -81. Tårnby Børnehave Semi. d.19-6-81. STUDIET i Pink Alice (Gasolin) indspille demo bånd 1 d. 10+11+12-7-81. (Per Gerike bag mixeren). DR - Live koncert i radiohuset d.24-9-81. Cafe Louise d.9-10-81. Stengade 30 d.6-11-81. Månefiskeren (Christiania) d.11-11-81. Øresundskollegiet d.13-11-81. Stengade 30 d.14-11-81. Den gamle pavilion (Grenå) d.27-11-81. Loppen (Christiania) d.4-12-81. Christianshavns Beboerhus d.12-12-81. Abel Cathrinesgade (BZ) d.27-12-81. Månefiskeren (Christiania) d.31-12-81 (Nytårs aften). Hellerup Gymn. d.29-1-82. STUDIET i Pink Alice (Gasolin) indspille demo bånd 2 d.5+6+7-2-82. Stengade 30 d.19-2-82. Ballerup Center d.6-5-82 (Se & Hør´s Grand Prix ... vi blev no.2). STUDIET i Pink Alice (Gasolin) d.3-2 + 4-2-82. (indspille demo bånd med Svend´s solo projekt - PARTY og SIRENERNE).

SKIN & BEN i Jylland .... anekdote.

Jahhh, endelig skulle vi (og jeg) spiller derovre i det mørke Jylland for første gang. Stig Andersen havde familie i Horstved på Djursland, og havde fået arrangeret os til at spile i Den Gamle Pavillon i Grenå d.27-11-81. Vi glædede os helt vildt til at komme derover og spille, og Stig Andersen var taget derover i forvejen med sit trommesæt og for at lave lidt pr. og reklame. Stig og hans bror satte plakater op over alt, og satte annoncer i Jyllandsposten med teksten - "SKIN & BEN - Malurt og Kliche´s hårdeste konkurenter". Stort skulle det være, når endeligt et amar´band skulle over det store sund til Jylland. Resten af SKIN & BEN havde aftalt at mødes i god tid (til at nå færgen på Sjællands Odde/Odden-Ebeltoft) i øveren på amager, for at bære gir og instrumenter ned i gården fra 1. ste sal. Så skulle Per Gerike (vores lydmand) bare komme med den lejet varevogn, som vi kunne pakke og komme afsted. Vi (Lone,Claus,Stig og jeg) var i god tid, og kunne nå at drikke et par øl fra den kasse jeg havde købt til turen. Så kom Per endelig med varevognen incl. en sangerinde ved navn Lone, som gerne ville have et lift til Jylland. Alt var kaos og tiden var kanp. Per var kineseren der måtte pakke vognen (imens vi andre drak en øl), for vi havde alt for meget gir til den lille vogn og alt for mange passager. Til sidst lykkes det at pakke vognen, således at der skulle ligge 3 inde i vognen ovenpå på anlæget (Claus, Stig og mig) og 2 oppe foran (Lone,Lone + en kasse øl) hos Per. Vi var mindst en time forsinket ifølge tidsplanen, og der var ikke tid til unødige stop eller forhændringer. Jeg havde smuglet 6 øl ind til drengene bagi. Vi lå så tæt på taget i vognen, at vi kun lige kunne drikke vis vi lænede os ud til siden. Vi røg også smøger, og kunne aske i randen under taget. Efter et par kilometer uden for København begyndte min og de andres tissetrang at melde sig. Vi kunne ikke tale direkte til Per pga motorlarmen, men vi kunne banke i taget og på den måde få kontakt med ham. Han var tosset på os hver gang vi gjorde det ... vi SKAL pisse NUUU ... Det var et syn for guder, når vi skulle bakses ud med hjælp af Per inde fra anlæget. OG, nu pisser i lige nu, så i ikke skal pisse før vi er på færgen. Desværre skulle vi pisse flere gange inden vi nåede Sjællands Odde, og vi ankom lige i tide ... til at se færgen sejle uden os .... vi måtte vente på den næste færge der sejlede efter 2 timer. Stig Andersen ventede på os over på den anden side, og han var både bekymret, nervøs og vred over at vi ikke var med den aftalte færge. Det var før mobil telefonens tid, og vi havde ingen mulighed for at kontakte ham. Endeligt ankom vi til havnen i Ebeltoft, og Stig modtog os med utrolig ro og lettelse. Claus, Stig og jeg kørte med i Stig Andersens bil, og Per og pigerne fulgte efter os ud til spillestedet Den Gamle Pavillon i Grenå. Vi ankom til et næsten totalt tomt spillested, der var kun ca. 10-15 mennesker fordelt på personale og Stig Andersens famile og et par venner. Vi var totalt skuffede og oprørte over de få fremmødte gæster, og vi begyndte at små skændes indbyrdes. Per mente at det var vores skyld (drengene) at vi ikke nåede færgen til tiden, og vi mente at det var hans skyld, da anlægget stod i gården klar til at blive pakket i varevognen. For det første var varevognen alt for lille, og for det andet havde han inviteret Lone med til Jylland uden at spørge os først. Vi var alle helt oppe at køre, og beskyldningerne fløj rundt i en meget trykket stemning. Stig Andersens lillebror Svend Åge prøvede på at forsone og milde os, og fortalte at der havde stået en kø af mennesker udenfor indgangen på det tidspunkt der var annoceret på plakater og i pressen. Men de var blevet trætte af at vente på at vi mødte op, og de var så alle gået på det lokale diskotek. Vi blev da allesammen enige om at gennemføre koncerten, når vi nu engang var der, og måske kunne det tiltrække nogle gæster ovre fra diskoteket. Nu med FRI entre og nedsat hyre til os. De få gæster der vendte tilbage, var så vidner til en meget intim, fri og løssluppen fest koncert, med lange guitar soloer og hvor alt var tilladt. Det blev sgu alligevel (for os) en fantastisk, berigende og mindeværdig fest koncert. Vi overnattede hos Stig Andersens helt fantastiske forældre og famile, der vartede os op med natmad, morgenmad og drikkevarer, og en gæstfrihed der var helt utroligt. Da vi endeligt kom hjem igen til øvelokalet sent søndag aften (trætte og møre), blev vi alle enige om, at Jylland ... ville aldrig ... aldrig ... blive vores boldgade. Det blev første og sidste gang at vi (og jeg) spillede i Jylland. Hehehe ...

TEAM

Efter at SKIN & BEN gik i opløsning i maj 1982, lavede jeg sammen med Kåre Bøg og Kurt Ljungberg et lille hygge band som vi kaldte for TEAM. Vi havde etableret et øvelokale i det ydre nørrebro, og delte husleje med bla.a. MALURT, CV-JØRGENSEN og PETE REPETE. Vi nåede desværre aldrig at komme ud og spille live. Men i kan da høre nogle øvelokale indspildninger på YouTube.

Lillebror Stig havde gang i flere projekter - Emballage, Vild & Kåd og Bast og flere ... Kurt og jeg var med i Bast. Jeg havde købt et Korg Polly 8 keyboard hos Musik Mick, og spillede keyboard, og Kurt spillede trommer og Morten Hall spillede bas. Vi øvede nede i Skunk Funk´s gamle lokaler på Strandlodsvej. Vi havde et enkelt job på Kaptain Morgan i Dragør. Vild & Kåd som bestod af Stig Christensen på guitar, Jesper Kåre Nielsen på guitar, Morten Hall på bas, Henrik Bønke på trommer og Philippa Bulgin på sang. Philippa Bulgin kom senere med i Danser Med Drenge.

TEXT

Men så i maj 1982 fik jeg besøg i mit hjem i Skotlandsgade på amager af tre medlemmer af bandet FUNNY SPACESHIP, nemlig ....Vagn "Zip" Hansen på sang og moog (Funny Spaceship), Gerner Bresson på keyboard (Charlatan/Barbarella) og Palle Andersen på trommer. De var igang med at lave et nyt band med navnet TEXT, og delte et fedt øvelokale med SKUNK FUNK på Strandlodsvej lige overfor Sweet Silence. Jeg takkede ja tak som deres valg på bassen og mini-moogen, og de havde også fået et ja fra Henrik Tvede (Stenrosen) på guitaren. Så et nyt band havde set dagens lys på amager.

TEXT: ( 1982-84 ) En rock gruppe fra 80´erne med base på amager og med Vagn Zip Hansen som frontfigur og komponist. Gruppen opstod med tre af FUNNY SPACESHIP´s medlemmer Vagn Hansen (vocal/moog) Gerner Bresson (vocal/keys) Palle Andersen (drums) og med Henning Pold (bass). Da Henning valgte at spille med Kim Larsen, blev Svend Christensen (bass) (CYRK/SKIN & BEN/CONFUSION ORCHESTRA) det nye valg på bassen/moog´en. samtidigt fandt de guitaristen Henrik Tvede (guitar) fra Stenrosen og TEXT tog på øvelejer i Valsø i en uge.

ØVE-LEJR VALSØ (17-25 juli 1982)


Vi tog en uge i øvelejr i et kollektiv beliggende i Valsø midtsjælland i et tidligere nedlagt forsamlingshus. Fantastisk sted med stor scene og balkon rundt om hele salen. Jeg mener at kollektivet bestod af fire par og diverse børn, og de var alle ekstreme venlige og imødekommende. Vi blev alle indlogeret oppe på balkonen med udsyn til hele festsalen. Vi var faktisk et stort hold der skulle finde sovepladser. Ud over TEXT og lydmand Jimmy Petersen, så havde Vagn sin datter med, og jeg havde min lillebror Tom med. Tænker at vi syntes de havde godt af lidt landelig luft. Vi fik sat pa-anlæg og giret op, og efter endt lydprøve blev vi bespist udendørs ved langborde af de skønne mennesker i kollektivet. Det blev vi efterfølgende tre gange dagligt i en hele ugen. Fantastik ....  Jeg mener at det var Vagn der havde en kontakt til kollektivet, og fik lavet en aftale om at vi kunne komme, imod at vi spillede til deres store fest om lørdagen. Den første nat skulle vi så sove i vores medbragte soveposer på balkonen, og for at sige det lige ud så var underlaget ikke noget at råbe hurra for. Så mig og Gerner lå og fortalte vittigheder til hinanden til stor gene for alle de andre. Næste morgen blev vi vækket med et kæmpe morgenbord ude i haven. Vagn havde lagt en plan om hvordan vores øveuge skulle forløbe. 1. Morgenmad ... 2. Morgen øve og sang trænning ... 3. Kondiløb til Valsø sø og efterfølgende hoppe i søen ... 4. Frokost ... 5. Øve frem til aftensmaden. (ps/jeg hoppede aldrig i søen) men jeg løb derned med min 6-pack øl hver dag.  En morgen blev jeg vækket af Tvede ved at han åbnede en af mine øl fra min 6-pack ind i mit øre .... så står vi op Perikles. Men som dagene gik, blev vi mere og mere samspillede og samlet som et band. Da vi nærmede os lørdag og koncerten, så fik rødderne den ide at jeg skulle klippes. Nu lød vi som et New-Wave band, så skulle vi også ligne et. En kvindelig tysk gæst stillede sig til rådelighed, og jeg blev i den grad klippet. Så var vi parat til den store scene ... hehehehe ....

Efter få ugers øven i lokalerne hos SKUNK FUNK på Strandlodsvej på amager var TEXT endelig klar til at prøve kræfter med landets spillesteder. TEXT - udgav singlen "Himlen var blå" (Optaget i Studio 39 med Cy Nicklin som producer) på SONET i 1983, og spillede som opvarmning for bands som DEPECHE MODE i Saltlageret i 1982 og SIMPLE MINDS i Falkoner Teateret i 1983. Tvede forlod TEXT til fordel for DYNAMOE i 1983, og valget på en ny guitarist faldt på Kåre Bøg (guitar) fra JETZET. TEXT - indspillede nyt demo bånd med hjælp fra SWEET SILENCE og Jimmy Petersen og Finn Lyngemark i 1983. Køb album på Itunes og Spotify. Hør "Mur" herunder ...

Jeg husker en morsom anekdote fra da TEXT indspillede b-siden på singlen "Mur" (Optaget i Studio 39 med Cy Nicklin som producer på SONET i 1983). Lige efter at grundbåndet var færdigt, så skulle alle hash rygerne udenfor for at ryge. Tilbage sad kun Cy og jeg, og så sagde Cy ... "nu skal du lige høre her Svend" ... så mutede han alle instrumenterne på mixeren ... ud over tromme og båndløs bas spor ... og så havde vi lige pludselig fusion og ikke pop mere ... hehe ... bare lidt tanke vækkende ... men sådan endte det så ikke med at være. 

ANEKDOTE - hvordan vi fik kontrakt med SONET.

Vi havde lavet vores første demo-bånd, og jeg havde delt flittigt ud af dem til mine venner. Den gang arbejdede jeg som pædagog-medhjælper i en børnehave på østerbro. En dag da jeg var gårdvagt ude med børnene, blev jeg pludselig råbt op af forstanderen på 1.ste sal. Hun råbte af fuld hals ud af vinduet ... Svend ... der er telefon til dig, kom straks op. Jeg løb op til hende med dunkle tanker ... er der døds tilfælde eller andet ondt i vente? Kun ganske få kendte til min arbejdsplads. Jeg kom ængstelig og forpustet op til telefonen ... og fik fremstammet et ...Jaaa. det Svend. efter en brummen og lidt støj ... kom der en stemme ... Hey det Cy Nicklin fra SONET. Hey Svend ... jeg har lyttet til det demo-bånd du har givet til din veninde Annette, og som er vores sekretær her på kontoret. Jeg syntes at det lyder godt, og vil meget gerne mødes med jer om en forhandling om en plade-kontrakt.  WHAT....!!! Jeg var stum i flere seckunder ... men fik fremstammet et ... Jaa ...da...! Kan i komme på tirsdag kl.13 ? Til forhandlig af kontrakten. Ja Ja ... jeg skal øve med rødderne iaften, og jeg er sikker på at de kan på tirsdag. OK ... så ses vi der ... forsat god dag med børnene.

HJEM IGEN - og fortælle rødderne om min telefonsamtale ...

Jeg mødte op i øvelokaet som planlagt, og hilste på rødderne som vaneligt. Jeg kunne næsten ikke vente med nyheden, men jeg trak den lidt ud. Hvordan er din dag gået ... alle  ... jo jo ... fint og godt. OK drenge ... så er min dag gået lidt federe ... jeg blev ringet op af Cy Nicklin fra SONET idag på arbejdet. Vi skal til forhandling af pladekontrakt på tirsdag kl.13. Hvad siger i så? Vi gik staks på bodega. (Prins Henrik i Elbagade)

ET lille PS/

Svend Pedersen (Fairytale og Con-fusion Orchestra) fik besøg af Vagn Zip Hansen (TEXT) i hans hjem i Tårnby. Vagn havde sin MOOG med, og ville have Svend til at fixe den, så den kunne tale med hans ROLAND rythme box. Svend var radiomekaniker ... og fik fikset den. SÅDAN ....

Spilleliste og datoer - Valsø Hotel (øvelejr) d.17-7 til d.25-7-82 + Koncert d.24-7-82. Demo-optagelser d.26-7 til d.28-7-82 samt d.2-7 & d.3-8-82. Saltlageret (BRIS) d.26-9-82. Saltlageret (opvarmning for DEPECHE MODE) d.26-11-82. Hollywood (amagerbrogade) d.16-12-82. Gimlen (bryggen) d.18-12-82. Falkoner Teatret (opvarmning for SIMPLE MINDS) d.30-3-83. Dragør d.6-5-83. 5´øren d.21-5-83. Hollywood (amagerbrogade) d.22-5-83. Musik Cafén (Huset i Magstræde) d.10-6-83. Loppen (Christiania) d.19-8.83 (video-optaget).

Jeg kan huske da TEXT spillede opvarmning for DEPECHE MODE i Saltlageret 26. Nov. 1982.

Vi havde lige fået en plade kontrakt med SONET ... som havde et samarbejde med det engelske plade selskab VIRGIN som havde DEPECHE MODE som kunstner ... SONET ville gerne afprøve os på en stor scene ... for at se og høre om vi kunne gøre os live foran et kæmpe publikum ... vi blev spurgt kort tid før koncerten ... men vi takkede da ja tak ... og så var der elles tryk på i øvelokalet ... det skal lige siges at TEXT var en blanding af veteraner på de danske scener ... og vi havde nogle af de bedste lyd/lys mænd bag os ... Finn Lyngemark og Jimmi Petersen ... så vi glædede os bare til at fyre den a´... personligt kendte jeg intet til DEPECHE MODE ... havde da godt nok hørt deres hit i radioen ... og at de kom fra England og spillede noget ny spændende musik ... men men men ... jeg skal da lige love for at der var rigtig rigtig mange andre danskere ... der kendte dem ... der var udsolgt på kort tid ... og der stod stadig et par hundrede vilde mennesker foran indgangen til Saltlageret ... der var panik og det blev besluttet at trykke nogle primitive små blå billetter ... så de sidste fans kunne komme ind ... WOW, sikke en start. Jeg husker at det med ... at vi skulle spille support ... var gået så hurtigt ... at det ikke var nået at blive annonceret i pressen ... så igen vidste at vi skulle starte showet ... Vildt Fedt ... så da vi gik på scenen ... een af gangen ... først en bass moog der pumper deruda´ ... så kom der en hylende guitar ind over ... så lidt keyboard ... efterfulgt af bas og til sidst trommer ... og så var vi gang ... med fed lys og lys ... SÅDAN !!! Jeg tror sgu at det først var ... da vi begyndte at synge dansk ... at det gik op for publikum at vi ikke var DEPECHE MODE ... hehehe ... Fantastisk oplevelse ... vi blev modtaget super positivt ... og spillede små 40 min. og så en lille pause før DEPECHE MODE gik på ... og hvilken pause !!! Vi gik ned i baren ... for at få en velfortjent kold øl og en smøg ... FORSATAN ... vi nåede ikke engang at sige GODT GÅET til hinanden ... vi blev nærmest overfaldet af vilde, glade, søde unge mennesker ... der ville have autografer af os ... det var helt vildt på den gode måde .... Så var det ellers DEPECHE MODE´s tur på scenen .... jeg havde godt set at der på scenen stod 2 spolebåndoptagere ... men havde ikke skænket dem en tanke ... før nu .... forsatan !!!! De var alt betydende for at deres musik kunne fungere ... de havde lagt alle deres tromme spor og sikkert mere ind på bånd ... og så kom der ellers nogle meget unge pæne mennesker op på scenen ... DEPECHE MODE ... der lyd et kæmpe hyl fra salen ... 4 unge musikere træder frem i lyset og super lyd (fra vores lys/lyd mænd) ... een i front med en mickrofon ... de tre andre gik til hvert sit keyboard ... og de 2 båndoptagere spillede lystigt deruda´.... Jeg havde aldrig i mit liv set eller hørt sådan noget før ... forsatan da ... der var gang i festen ... alle detaljer fra koncerten kan jeg ikke huske ... var jo stadig dopet af suset på scenen ... og sikkert også et par øl for meget ... men den korte og lange er ... at vi bestod prøven ... SONET bad os om at være support for SIMPLE MINDS i Falkoner Teateret i 1983 .... og vi takkede ja TAK.

TEXT i øvelokalet .... Anekdote.

og så er der den om den vinteraften, jeg mistede min nye hjemmestrikkede Islænder i 100% uld .... som jeg havde fået i julegave af svigermor ... Jeg kommer glad ind i øvelokalet hos Skunk Funk hvor TEXT øvede ... hilser glad "god jul" til Ole Madsen, som sidder og lodder nogle ledninger på værkstedet ... og så går jeg glad ind til rødderne som alle er kommet ... jeg tager glad mit overtøj af og har lige taget min nye trøje af ... da Tvede råber : Smid den over til mig ... NUUUU .... Jeg nåede ikke at tænke og smed den over til ham ... bare for at se ham brugte den som karklud til at tørre varm kaffe op med .... som han lige havde væltet ned over Ole Madsens raganlæg til en formue, og som sad lige ude foran døren ... jeg var lamslået og rystet .... men inden jeg kunne rigtigt fatte hvad der var sket ... fik jeg smidt min nu varme våde trøje retur lige i fjæset ... med ordene: Jeg strikker dig en ny Flygger .... PS/ Jeg ved ikke om Ole nogen sinde fandt ud af det, men TVEDE .... du skylder mig en ny trøje (XXL size) ... Knus.

I 1985 kom jeg med i et band der hed SPESJÆLT med bandlederen Søren “Voldsom” Jensen. Han havde et fedt kælderøvelokale i en ejendom på Nansesgade, og han var forøvrig også ejer af en musik forretning. Vi spillede d.21-12-85 i Roxy Kro til en julefrokost. Det var den sidste koncert, og det sidste band jeg spillede med i, mens jeg boede på amager. Jeg flyttede ned på sydsjælland, hvor jeg bor nu (noget med børn og koner). 

(Afslutningsvis vil jeg lige nævne at jeg/vi har mistet mange af vores kære musik venner. Jeg nævner dem her, da jeg syntes at de skal æres og mindes med respekt og tak. Hvil i fred kære venner og tak for alle de fantastiske stunder vi havde sammen ... i vil aldrig være glemt.)  

R.I.P. - 

Stig Christensen (2-8-96) - guitarist,sanger,komponist i SKIN & BEN og VILD & KÅD.

Stig Andersen (8-4-13) - trommeslager i SKIN & BEN.

Jesper Kåre Nielsen (7-5-20) - guitarist i VILD & KÅD og EMBALLANGE.

Philippa Bulgin (22-3-94) - sanger i VILD & KÅD og DANSER MED DRENGE.

Vagn "Zip" Hansen (12-7-05) - keyboard,sanger,komponist i TEXT og FUNNY SPACESHIP.

Kåre Bøg (13-7-19) - guitarist i TEXT og JETZET.

Kim Herman (Maj 2020) - guitarist i DOPE, THE MARATHONS og LONE KELLERMANN BAND.

Jeff King - trommeslager i KIM HERMAN & LONE KELLERMANN BAND og SWEET (UK).

Ronnie Griesau (6-8-15) - sanger i THE GANG CORPORATION og THE GANG.

Søren Hjorth Jensen (5-10-08) - trommeslager i THE GANG CORPORATION.

Rune "Silkehår" Høyer (29-5-16) - guitarist i TALISMAN.

Spillelister / Datoer: 

CYRK: 

Sundbyvester skole d.19-2-76.

Cyrk´s Fester i øvelokalet i Frankrigsgade d.11-9 + d.6-11 + d.4-12 1976.

Børnepension Frederikskolm i sydhavnen (udendørs) d.28-8 + 29-8-76.

Sydhavnens Medbogerhus (med J.C.) d.20-11-76.

Loppen (Christiania) d.9-12-76.

Den Grå Hal (Christiania) d.24-12-76.

Kastruplundsgade d.7-10-77.

Loppen (Christiania) d.17-11-77.

Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.24-7-79.

Operaen (Christiania) d.3-8 + d.10-8-79.

Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.24-8-79.

Woodstock (Christiania) d.25-8-79.

Trekanten (Christiania) (Trio) d.15-9-79.

Club Gemini (Favergade) d.19-9-79.

Helgolandsgade gadefest d.21-9-79.

Club Gemini (Favergade) d.26-9 + d.31-10 + d.1-12 + d.2-12 (morgen koncert).

Christianshavns Beboerhus d.9-11-79.

Øresundskollegiet for 5´øren d.9-4-80.

Musik Cafén (Huset i Magstræde) d.10-5-80.

Club Gemini (Favergade) d. 21-5 + 27-6-80.

5´øren på amager d. 28-6 1980. (Øresundskollegiet pga af regn). 

CON-FUSION ORCHESTRA: 

Musik Cafén (Huset i Magstræde) d.9-4-78.

Klub 47 d.19-5-78.

KB´s klubhus Korsør d.20-5-78.

Trekanten (Christiania) d.26-5-78.

Skt. Knudsvej d.11-8-78.

5´Øren d. 13-8-78.

Saltlageret d.13-10-78.

Den Grå Hal (Christiania) d.14-10-78.

Projekt Hus i Birkerød d.3-11-78.

Trekanten (Christiania) d.10-11-78.

Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.8-12-78.

Emdrupborg d.15-12-78.

Trekanten (Christiania) d.20-1-79.

Demo tape "Klub 47" d. 29-1-79 (Lanni Moe og Finn Lyngemark)

Klub 47 d.2-2-79.

Gribskovlejren (Militærnægter lejren) d.9-2-79.

Fritidshuset Hillerød d.10-2-79. 

FLYING HOTDOG UNDERGROUND: 

Bo Ottosen´s Nytårs fest d.30-12-80.

Stengade 30 d.9-1-81 + d.14-2-81.

Karnevalsfest Bo Ottosen d.28-3-81.

SKIN & BEN: 

Karnevalsfest Bo Ottosen d.28-3-81.

Stengade 30 d.2-5-81.

Woodstock (Christiania) d.30-5-81.

Brigadegården (Skt.Hans Fest) d.27-6-81.

5´Øren (formiddag) d.4-7-81.

Stengade 30 (aften) d.4-7 -81.

Tårnby Børnehave Semi. d.19-6-81.

STUDIET i Pink Alice (Gasolin) indspille demo bånd (I) d.10+11+12-7-81.

DR - Live koncert i radiohuset d.24-9-81.

Cafe Louise d.9-10-81.

Stengade 30 d.6-11-81.

Månefiskeren (Christiania) d.11-11-81.

Øresundskollegiet d.13-11-81.

Stengade 30 d.14-11-81.

Den gamle pavilion (Grenå) d.27-11-81.

Loppen (Christiania) d.4-12-81.

Christianshavns Beboerhus d.12-12-81.

Abel Cathrinesgade (BZ) d.27-12-81.

Månefiskeren (Christiania) d.31-12-81 (Nytårs aften).

Hellerup Gymn. d.29-1-82.

STUDIET i Pink Alice (Gasolin) indspille demo bånd (II) d.5+6+7-2-82.

Stengade 30 d.19-2-82. Ballerup Center d.6-5-82.

STUDIET i Pink Alice (Gasolin) indspille demo PARTY og SIRENERNE. d.3-2 + 4-2-82.

TEXT: 

Valsø Hotel (øvelejr) d.17-7 til d.25-7-82 + Koncert d.24-7-82.

Demo-optagelser d.26-7 til d.28-7-82 samt d.2-7 & d.3-8-82.

Saltlageret (BRIS) d.26-9-82.

Saltlageret (opvarmning for DEPECHE MODE) d.26-11-82.

Hollywood (amagerbrogade) d.16-12-82.

Gimlen (bryggen) d.18-12-82.

Falkoner Teatret (opvarmning for SIMPLE MINDS) d.30-3-83.

Dragør d.6-5-83.

5´øren d.21-5-83.

Hollywood (amagerbrogade) d.22-5-83.

Musik Cafén (Huset i Magstræde) d.10-6-83.

Loppen (Christiania) d.19-8.83 (video-optaget).

CYRK på Sundbyvester Skole 1976. Lars Hammargren, Svend Christensen, Kurt Ljungberg, Ivan Christensen.

CYRK på Sundbyvester Skole 1976. Lars Hammargren, Svend Christensen, Kurt Ljungberg, Ivan Christensen.

Con-fusion Orchestra 5´øren1978, Svend Pedersen, Lars Hammargren, Kurt Ljungberg, Svend Christensen, Kim Arnold Henriksen.

Con-fusion Orchestra 5´øren1978, Svend Pedersen, Lars Hammargren, Kurt Ljungberg, Svend Christensen, Kim Arnold Henriksen.

CYRK i Club Gemini i 1979, Svend Christensen, Ivan Christensen, Mick Rasmussen Vermehren, Kurt Ljungberg.

CYRK i Club Gemini i 1979, Svend Christensen, Ivan Christensen, Mick Rasmussen Vermehren, Kurt Ljungberg.

SKIN & BEN i Skotlandsgade 1981, Stig andersen, Lone Jansen, Stig Christensen, Claus Heil, Svend Christensen.

SKIN & BEN i Skotlandsgade 1981, Stig andersen, Lone Jansen, Stig Christensen, Claus Heil, Svend Christensen.

FLYING HOTDOG UNDERGROUND i Stengade 30 1981, Jan Ludwig, Svend Christensen, Ivan Christensen.

FLYING HOTDOG UNDERGROUND i Stengade 30 1981, Jan Ludwig, Svend Christensen, Ivan Christensen.

TEXT i 1982 foto af Gorm Valentin, Svend Christensen, Henrik Tvede, Palle Andersen, Gerner Bresson, Vagn Zip Hansen.

TEXT i 1982 foto af Gorm Valentin, Svend Christensen, Henrik Tvede, Palle Andersen, Gerner Bresson, Vagn Zip Hansen.

Del siden